Foto: Waterschap De Dommel

Voorjaarsexcursie Vereniging voor Waterstaatsgeschiedenis

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 1 juni 2017 in Boxtel. De vereniging is te gast bij het Waterschap De Dommel. Het adres van het Waterschapshuis is Bosscheweg 56, 5283 WB Boxtel.

Het programma bestaat uit een binnen- en een buitenprogramma en ziet er als volgt uit:

Vanaf 10.15 uur ontvangst van de gasten in het Dommelcafé in het Waterschapshuis met koffie, thee en een verrassing.

Om 10.45 uur een welkomstwoord door gastheer Waterschap De Dommel in de Dommelzaal. Om 11.00 uur een inleiding over de watermolens in het gebied van het waterschap, het thema van het buitenprogramma, door Henk Buijks. Na zijn lezing zal Henry van Wylick ingaan op de geschiedenis van de waterzuivering en de ontwikkeling van de waterkwaliteit bij De Dommel. Het binnenprogramma wordt afgesloten met een inleiding van Hein Elemans over de meest bijzondere beektoponiemen in het waterschapsgebied.

Circa 12.15 uur vertrek per bus naar de Opwettense watermolen in Nuenen voor de lunch en een rondleiding. Hierna bezoek aan de Collse watermolen en de ‘pegel’. Beide molens zijn in het bijzonder bekend geworden door de schilderijen van Vincent van Gogh. Tot slot gaan we naar de Dommelsche watermolen in Dommelen bij Valkenswaard en sluiten ter plaatse de excursie af met een bezoek aan het Proeflokaal van de Dommelsche Bierbrouwerij.

Om ± 16.30 uur vertrek naar Boxtel. Via het station van Boxtel terug naar het waterschapsgebouw van De Dommel.

Enkele praktische zaken: Bereikbaarheid van het Waterschapshuis:

  • Per auto: Volg de snelweg A2 en neem afslag 25, Boxtel-Noord. Volg bij de verkeerslichten het bord Boxtel-Centrum. Ga bij rotonde rechtdoor. Neem na de rotonde de 1ᵉ de uitvoegstrook linksaf, naar het terrein van Waterschap De Dommel.
  • Per trein: BELANGRIJK Voor wie per trein reist kan voor vervoer van station Boxtel naar het waterschap geregeld worden mits men die wens (tot uiterlijk zaterdag 27 mei) bij de aanmelding voor de excursie kenbaar maakt en arriveert om 9.51 uur, komende uit de richting Breda, of om 10.00 uur, komende uit de richting Den Bosch.

Aanmelden voor de voorjaarsexcursie is mogelijk via: waterstaatsgeschiedenis@hotmail.nl

De aanmelding is definitief als het verschuldigde bedrag (€27,50 voor leden en €30 voor niet leden) overgemaakt is op rekening: NL91 INGB 0000093830 ten name van Vereniging voor Waterstaatsgeschiedenis.

De excursiecommissie

Vincent Erdin
Pieter Jan Hofman
Adrie de Kraker

Bereikbaar op deze dag via 06 17218710

Labels:

Bijgewerkt: