Foto: Ecotours

Programma Najaarsexcursie

Het Hoogheemraadschap van Rijnland in Leiden ontvangt ons om 10.30u,
adres: Archimedesweg 1, Leiden.

’s Morgens zijn er twee lezingen:

  • Piet van Cruyningen, Wageningen Universiteit) “landbouw tussen 1300 en 1500”
  • Dolf Kern, medewerker van Rijnland, “Droge voeten op een slappe bodem”

Na de lunch om 13.00 u een bustocht

Bezoek aan de Groote Molen in Zoeterwoude, vrijwillig molenaar Piet Hellinga wil ons graag ontvangen. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het gemaal Polder Nieuwkoop in Korteraar. Mogelijk dat we aansluitend nog naar de Molenviergang van Aarlanderveen gaan.
De afsluiting is voorzien in Nieuwkoop.

Tegen 18.00u zijn we terug in Leiden.

Leiden is goed bereikbaar per trein.

Bus 30 en 31 naar Katwijk stoppen bij halte Verbeeklaan, vrijwel naast het kantoor van Rijnland en vertrekken iedere 8 minuten van Leiden Centraal. Vanaf Leiden Centraal gaat bus 43 naar Den Haag Centraal vertrek 10.17u, en stopt bij de halte Zernikedreef dan is het 2 minuten lopen naar het kantoorgebouw van Rijnland. Lopen vanaf Leiden Centraal naar het kantoorgebouw kan ook, plm. 15 minuten.

Bij het kantoorgebouw is beperkt ruimte om de auto te parkeren.

Aanmelden Vol

Aanmelden voor deze najaarsexcusie is niet meer mogelijk; alle beschikbare plaatsen zijn reeds bezet. U op de reservelijst laten plaatsen is mogelijk via: waterstaatsgeschiedenis@hotmail.nl. De datum van de eerst volgende excurisie vindt u in de agenda op de homepagina.

De excursiecommissie

  • Vincent Erdin
  • Pieter Jan Hofman
  • Adrie de Kraker

Bereikbaar op deze dag via 06 33584982.